Back to the list

VegyszerMENTES bőrápolásra váltanék! Mivel kezdjem?


Hát igen! Az igény a hogyan kérdésével együtt bennünk is megvolt. Hisz fölmegyünk a netre, majd pillanatok alatt elveszünk a jobbnál-jobb, kemikáliaMENTES termékek tengerében. Itt megnyugszunk, hogy választás akad, bőven. Aztán jön az újabb kérdés: de melyik termékkel kezdjem? Sok kutakodás, szelektálás után, sikerült leegyszerűsíteni ezt a kérdést. S ha már nekünk sikerült tisztán látni, úgy gondoltuk, téged is beavatunk, mi alapján kezdd el, és folytasd a vegyszerMENTES bőrápolási rutin kialakítását.


Kettő szempontot vettünk figyelembe. Hisz manapság már nem az a kérdés, hogy jók-e, hatékonyak-e a MENTES kozmetikumok, hanem az, hogy melyik legyen a leváltásnál az első, a második, a harmadik, és hogy miért az legyen az első, melyet javaslunk?

A kozmetikumokat, tisztálkodási szereket beosztottuk naponta, hetente és havonta egy-két alkalommal használt terméktípusokra. A felhasználás gyakorisága szerint a napi használat kapott 3 felkiáltó jelet, a heti 2-őt, míg a havonta 1-2-szer használatos termékeknek 1 felkiáltó jelet adtunk.
A naponta használt termékek azért kaptak 3 felkiáltó jelet, mert ezek a kozmetikai hatóanyagok több órán keresztül, de legalább 8-10-12 órán keresztül is kontaktusban maradnak a bőrünkkel.

Az, hogy ezen a termékcsoporton belül melyiket cseréled le, az a saját dolgod. Függ attól, hogy ezek közül miket használsz. Dezodort, tusfürdőt vagy szappant szinte mindenki használ. BB krémet vagy primert már kevesebben.

Nézzük, a három felkiáltójeles csapatot, velük lenne érdemes kezdened a kiváltást:

!!!  Nappali, éjszakai krémek, szérumok, szemkörnyék ápolók, nem leöblítendő micellás vizek, arclemosó tejek, arc tonikok, frissítő arcpermetek. Ide tartoznak a sminkek : primerek, színezett BB, CC krémek, alapozók, púderek, rúzsok, szem,- és szájceruzák, szempillafestékek, szemöldökszínezők, pirosítók, szájfények, highlighterek, korrektorok. Térjünk át a legnagyobb bőrfelületünkre, a testünk ápolására. Ebben az esetben naponta kenjük, s több órán át viseljük a bőrünkön a dezodorokat, testápolókat, testolajokat, parfümöket, alakformáló termékeket, arcszeszeket. Nyáron a naptejeket, és rovarriasztó szereket se hagyjuk figyelmen kívül. S akik még egy kis extra bőrszínt szeretnének maguknak, ők nem mellőzik az önbarnítók használatát sem. Végül elérkeztünk ahhoz a termékcsoporthoz, amit mi mindenképpen megemlítenénk. Ezek a mosó,- és öblítőszerek.
Mert hiába használunk kemikáliaMENTES kozmetikumokat, ha vegyszermaradványos törülközővel itatjuk fel a bőrünkről, hajunkról a vizet. Majd ezt követően reggel felveszed a ruhádat, este a pizsidet, bebújsz az ágyneműbe. Ezekkel a textíliákkal szintén órákig érintkezik a bőrfelület, éjjel-nappal.

!!  Eggyel kevesebb felkiáltó jelet kaptak azok a termékek, melyek rövidebb ideig érintkeznek a bőrünkkel, és vízzel lemossuk őket. Ide tartoznak: az arctisztítók, sminklemosók, tusfürdők, szappanok, borotvahabok, samponok, balzsamok. Nem igazán mindegy, hogy amikor a meleg víz hatására nyitva vannak a pórusok, a hajad szerkezete, vagy a nedves bőrön siklik a borotva, milyen anyagok jutnak a bőrbe, majd onnan a véráramba.

!  A legkevesebb felkiáltójelet pedig a nagyon ritkán használt vegyszerek kapják, mint a hámlasztók, arcradírok, pakolások, hajfestékek, párologtatók, testmasszázshoz használatos olajok. Az is nagyon érdekes, hogy a belélegzett illatok pár másodpercen belül hatnak az idegrendszerre. Így érdemes ezekből is a tiszta, minőségi, bevizsgált termékeket keresni és használni.

Való igaz, hogy ennek a nyárnak már vége. Ebben az évszakban különösen fontos lett volna, hogy műanyag,- vegyszer,- és kemikália MENTES kozmetikumokat, sminkeket használjuk. Ez utóbbiak segítik elő a normális, egészséges kipárolgást és védelmi mechanizmusunkat, mert a bőr a legnagyobb terjedelmű, és legvédtelenebb immunrendszerünk. Nyáron a szabadabb bőrfelület jobban ki van téve az időjárásnak (szél, nap, sós-klóros vizek).
Ősztől is próbáljuk meg minimálisra csökkenteni a bőr PH-jának megbontását, ami a bőrünk természetes védekező rendszere. Kerüljük az alkoholszármazékokkal, lúgokkal, szulfátokkal dúsított tisztálkodási szereket, melyek durván oldják a bőr egészséges felső védelmi rétegét.

Natural Beauty terméktippjeinkkel egyenes út vezet a MENTES kozmetikumok használatához. Kezdd a három felkiáltójeles termékcsoporttal.

Ha pedig a pénztárcád nem engedi, amit szeretnél, vagy mondj le a vegyszeres termékről, vagy csinálj otthon természetes alapanyagokból átmeneti megoldásokat, mint arcradír, hajpakolás, arcmaszk.
Ha viszont engedi, böngéssz az alábbi cégek termékkínálatában. Ezekkel a professzionális, minőségi, termékekkel biztosan találkozhatsz a november 9-i Natural Beauty Expón. ELTE BUDAPEST

https://marinamiracle.hu/
https://soins.hu/
https://www.ayma.hu/kremdezodor
https://www.blanche.hu/
https://denelys.com/
https://okoabc.hu/
https://www.magisterproducts.hu/
https://www.oliveandoliva.com/
https://neonaturecosmetics.com/